Region övriga Sverige

Följande orkestrar/baletter är aktiva medlemmar i Riks-SMASK.

Hör av dig till webbmastern om din orkester ändrat sina uppgifter. För en komplett förteckning över all information som finns lagrad om en specifik orkester, klicka här.

Geflabandet

Geflabandet

http://beam.to/geflabandet

Skicka ett mail

073-7275405

Ordförande: Dennis Hamberg
Bandledare: Daniel Goloubev

Studentorkestern Geflabandet
Box 6018
800 06 Gävle

Geflabandet är Högskolan i Gävles egen studentorkester. Till skillnad från andra studentorkestrar är vi mer inne på linjen "less is more" då vi inte har så många medlemmar. Vi spelar det mesta från 20-talet och framåt beroende på spelning. Geflabandet är riktigt flexibelt och kan spela allt från lugn jazz till riktigt röj. Oftast har det varit internt inom högskolan som vid akademisk högtid, vid välkomnandet av nya studenter och annan representation. Vårt mål är att vi ska ha roligt och att det ska låta så bra som möjligt.

Mer info

LiTHe Blås och Blåsyran

LiTHe Blås och Blåsyran

http://www.litheblas.org/

Skicka ett mail

0738-547779

Ordförande: Henrik "PV" Andersson

LiTHe Blås
Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps
Linköpings Universitet
581 83 LINKÖPING

0738-547779 (ordförande)
013-14 78 64 (blåsrummet, LiTHe Blås rum i kårhuset Kårallen, avstängd tillsvidare)

LiTHe Blås är orkestern som hängivet ägnar sig åt studentmusik. Våra färger är blå och off-yellow och vi kommer från Linköpings universitet. Som sig bör har vi en avdelning för stepphöns också. Denna balettflock bär det klangfulla namnet BlåsYran och deras dansförmåga är vida omtalad. LiTHe Blås brukar uppträda på diverse muntra tillställningar på universitetet eller annorstädes i vårt vackra land. Ibland räcker inte ens Sverige till. Då styr vi kosan mot mer exotiska länder, bl.a. under Eurotour.

Mer info

Luhrarne

Luhrarne

http://www.luhrarne.com/

Skicka ett mail

0703-281047

Ordförande: Fredrik Grönlund

Studentorkestern Luhrarne
Luleå tekniska universitet
c/o Teknologkåren
971 87 Luleå

Luhrarne är Luleå Tekniska Universitets enda, snyggaste, och framförallt luhrigaste studentorkester! Vi sysslar med bland annat musik till dansspelningar, mingelmusik till sittningar eller som underhållning där det passar med en studentorkester. Vi anordnar även själva en vårkonsert varje år samt reser runt till olika studentorkesterfestivaler för att umgås med andra orkestrar.

Mer info

Lusen Big Band

Lusen Big Band

http://lusenbigband.se/

Skicka ett mail

0730817543

Ordförande: Simon "E-Type" Larsson

Linköpings Universitet
Kårallen
581 83 LINKÖPING

Lusen Big Band är Linköpings universitets egna storband. Här spelar allt från studenter till doktorer, från folk som borde studera på LiU till alumner som studerade för länge, länge sedan. Universitetet är en gemensam nämnare för våra medlemmar, men den starkaste är ändå musiken. Oftast låter vi som ett trevligt storband från 1960-talet. Ibland låter vi som något äldre dundersväng och ibland som något yngre mer modernt. Ibland låter vi som bossa och ibland som wienervals. Man skulle nog kunna säga att vi är rätt breda i vår repertoar.

Mer info

Röda Arméns Gosskör

Röda Arméns Gosskör

http://rag.lysator.liu.se/

Skicka ett mail

0703859388

Ordförande: Natalia Tomczyk

Kårallen,
581 83
Linköping, Sovjetunionen

Röda Arméns Gosskör är en studentkör från Linköping som främst framför Sovjetisk marschmusik på ryska, även om andra stilar och språk ibland förekommer. Kören bildades officiellt 1998, men aningar finns om att den varit på resande fot runtom i Sverige sedan Sovjets fall 1991. Ibland har kören fått förstärkning från medlemmar i damkören Lihtösen, som då gått under namnet Röda Stjärnorna.

Musiken framförs med pompa, ståt och balalajkor men även med en stor dos humor och självdistans.

Mer info

Snösvänget och Sparketten

Snösvänget och Sparketten

www.snosvanget.se

Skicka ett mail

0735-423365

Ordförande: Rebecka Assarsson

Umeå Studentkår
901 87 UMEÅ

Studentorkestern Snösvänget och Baletten Sparketten!
Vi är södra Sveriges snyggaste studentorkester - och Umeås ända! Vi är en väldigt visuell orkester och balett som klär oss i brandgult och grönt, dansar och spelar allt från storbandsjazz till rock och tysk schlager. Vi spelar allt efter vårt motto - Fort och Starkt!

Vi åker till Tyskland på turné en gång per år, och besöker självklart SOF och STORK för att träffa andra orkestrar. Vi har även ett distansförhållande med Studentorkestern i Luleå - Luhrarne.

Är du i Umeå permanent eller tillfälligt - hör av dig till oss om du vill spela/dansa/hänga och ha roligt! :D

Mer info

Studentorkestern Schwamparna

Studentorkestern Schwamparna

http://www.schwamparna.se/

Skicka ett mail

070-753 13 08

Ordförande: Johanna Thyren

Örebro studentkår
Fakultetsgatan 3
702 18 Örebro

Schwamparna är Örebro Universitets bästa studentorkester. Vi har konserter både på och utanför universitetet, och underhåller vid alla möjliga olika tillställningar, men anordnar även massor av andra sociala aktiviteter. Vi är en mångsidig orkester. Det märks både bland våra medlemmar och i vår repertoar där både musik, sång och spex ingår.

Mer info