Region Uppsala

Följande orkestrar/baletter är aktiva medlemmar i Riks-SMASK.

Hör av dig till webbmastern om din orkester ändrat sina uppgifter. För en komplett förteckning över all information som finns lagrad om en specifik orkester, klicka här.

Ab Kruthornen och Letta Gardet

Ab Kruthornen och Letta Gardet

http://www.khlg.se/

Skicka ett mail

Förste kruthorn: Sofia Ludén
Första lettgardist: Anna-Lotta Hellqvist

V-Dala
Sankt Larsgatan 13
Box 2062, 750 02 UPPSALA

ab Kruthornen och Letta Gardet, KHLG, är Västmanlands-Dala nations egen blåsorkester med balett. Orkestern(Kruthornen) bildades 1960 och baletten(Letta Gardet) 1967. Offentligt visar sig Kruthornen i rosa overaller, vit smokingskjorta, svart fluga, röda strumpor, och svarta skor. Baletten bär gula overaller med svart topp under till vardags, men klär sig betydligt mer elegant när de uppträder. Klädseln är högst studentikos men ändå välordnad och tidlös. KHLG uppträder med en blandning av svängiga låtar från olika genrer, gamla som nya, och med spel- och dansglädje som syns. KHLG uppträder främst på nationens evenemang, men ger även konserter utanför nationen. KHLG sätter upp jubileumsföreställningar med jämna mellanrum, några av de senaste är Därom twista de Letta som sattes upp 2012 till balettens 45-årsjubileum och Rosa Pantern - det är alltid butlern som är betjänten som sattes upp 2015 till orkesterns 55-årsjubileum.​

Mer info

Attraktionsorkestern och Attrapperna

Attraktionsorkestern och Attrapperna

http://www.attra.nu/

Skicka ett mail

Ordförande: Lisa Olander

c/o Norrlands Nation
Västra Ågatan 14
753 09 UPPSALA

Attraktionsorkestern och Attrapperna är ett storband med tillhörande dansgrupp på Norrlands nation i Uppsala. Repertoaren består till största del av storbandsjazz från 50- och 60-talet blandat med modern funk, disco och soul. Attra, som föreningen kallas, består av studenter vid Uppsala Universitet och är en av de bästa studentorkestrarna i Sverige. En gång om året sätter Attra upp sin egen show, men de uppträder också på diverse nationsevenemang som gasquer, baler och egna jazzkvällar, och bokas även till privata evenemang och fester.
Orkestern och dansgruppen uppträder både tillsammans och separat, men oavsett vilket så skapar de alltid entusiasm, glädje, humor och naturligtvis… känsla, när de står på scenen!

Mer info

Glansbandet

Glansbandet

www.glansbandet.se

Skicka ett mail

Ordförande: Agnes Timm

Medicinarcentrum, port 13
Akademiska Sjukhuset
751 85 UPPSALA

Uppsalas medicinare har ett eget storband. Med jazz, soul och rock har vi hållit stämningen på topp på diverse danstillställningar sedan 1981. Under tiden har vi samlat på oss en del folk från andra fakulteter runt om i staden. Våra framföranden karakteriseras av swing, stämning, röj och allmän spelglädje.

Glansbandets svid består än så länge av gröna operationsbyxor av något äldre modell samt omsydd labrock i frackstil.

Stående spelningar utöver orkesterfestivaler och BRUNK är läkarnas examensfest varje termin samt den återkommande medicinarbalen.

Tyvärr gick luften ur vår balett Skenbenen för flera år sen, men vi håller fanan högt ändå och dansar gärna själva när andra band spelar.

Vi har förstås även anammat de fina orkestersederna med rephelg varje termin.

Mer info

Glasblåsarna

Glasblåsarna

http://www.smalands.nu/foreningar/glasblasarna/

Skicka ett mail

Smålands nation
Sankt Larsgatan 5
753 11 UPPSALA

Hurra!

Vi är Smålands Nations Glasblåsarlag, Smålands nations stolthet och världens kanske bästa studentorkester. Vi älskar att underhålla oss själva och publiken inte bara med den charmfulla blandning av äldre svensk schlager, lighttango, sånger med innehåll av fotboll och glad musik i jazzstil som kännetecknar oss, utan även med den visuella show det innebär att se oss i de vackraste dräkter man kan tänka sig med den välbekanta ”lustigha hatten” som pricken över i, såpbubblor och ibland till och med vår otroligt populära balett, Eksjö Hemvärns Balett Corps.

Mer info

Hornboskapen

Hornboskapen

www.hornboskapen.com

Skicka ett mail

018-46 09 59

HB-anförare:
Musikanförare:

c/o Södermanlands-Nerikes nation
S:t Olofsgatan 16
753 12 UPPSALA

Orkestern bildades 1843 och är därmed förmodligen världens äldsta studentorkester.Repertoaren spänner över hela det musikaliska fältet, från gregorianska hymner och västafrikansk folkmusik till tolvton och friformjazz. Hornbokapen brukar dock välja att koncentrera sig på det vinnande konceptet marscher, gladjazz, schlagers och umpah.

Mer info

Kulturföreningen Dragskåpet och Dragetten

Kulturföreningen Dragskåpet och Dragetten

http://www.dragskapet.com/

Skicka ett mail

Diktator: Jesper Mattiasson

Farmacevtiska Studentkåren
Box 957
751 09 UPPSALA

Kulturföreningen Dragskåpet, i folkmun kallad för Dragos, har som primärt fokus att främja glädje och stämning, ofta i form av musik, dans samt diverse andra upptåg.

Vi har en gång varit en blåsorkester, numera begränsar vi oss ej vad gäller instrument, vilket har medfört ovanligt stora ukulele- och gitarrsektioner.

Mer info

SiGHstinska Kapellet

SiGHstinska Kapellet

sighsten.ghnation.se/

Skicka ett mail

Storinkvisitor: Emil Dahlöf

Sighstinska Kapellet är ett studentstorband med anknytning till Gästrike-Hälsinge nation (GH) i Uppsala. Bandet, som består av uppåt 20-talet musiker och sångare, koncentrerar sig på svängig storbandsjazz, mycket väl lämpad till styrdans. Man kan höra oss på många av GH nations tillställningar, men också på våra egna danskvällar Battle of the Bands som brukar anordnas några gånger per termin. En s.k. "Battle" går ut på att två olika storband spelar alternerande set hela kvällen, vilket betyder, i runda tal, 4 timmar nästan non-stop jazzig styrdansmusik. Tag på dig dansskorna dessa kvällar och dyk upp kl 21 i stora salen på GH nation. Inträde 40 riksdaler. Kårleg krävs. Bar, swing och glatt humör finnes!

Mer info

Svenska Showorkestern Phontrattarne

Svenska Showorkestern Phontrattarne

www.phontrattarne.com

Skicka ett mail

Ordförande: Filip Ängeby

Norrlands Nation
Västra Ågatan 14
753 09 UPPSALA

Seriöst underhållande galenskap! Du får jazz från storband, schlager av tidigare årgång, showdans, kvartettsång, glitter, sväng, skoj, fart, stepp, elegans, gladjazz, glam och tokroliga betraktelser. Vi presenterar: Svenska Showorkestern Phontrattarne.

I maj ges föreställningen Grand Show i Uppsala. En helt ny uppsättning produceras varje år! En alldeles särskilt välblandad showkompott med mersmak, som återvändande publik vittnar om.

Mer information om oss och bilder hittar du på vår hemsida: http://www.phontrattarne.com/

Mer info

Tupplurarna

Tupplurarna

www.tupplurarna.se

Skicka ett mail

Ordförande: Jessica Jansson

c/o UTN
Uthgård
752 37 UPPSALA

Tupplurarna är en storband som till största delen utgörs av teknologer och naturvetare som spelar jazz. Tupplurarna anses vara stilbildande inom Omalooming-genren. Denna består av dansvänlig musik i form av både klassiskt storbandssnitt, latinamerikanska rytmer och gungande jazz-funk.

Tupplurarnas outfit utgörs av hemsydda bruna manchesterkavajer med gula slag, gärna med en hatt, fjädrar eller matchande manchesterbyxor.

Mer info

Wijkmanska Blecket

Wijkmanska Blecket

www.blecket.org

Skicka ett mail

Kommendörkapten:
Styrman:

Uplands nation
S:t Larsgatan 11
753 11 UPPSALA

Wijkmanska Blecket är Uplands nations svängiga och skojfriska orkester som sedan 1981 försett omvärlden med jazz, schlagers och trallvänliga landsplågor.

Mer info